08 October 2008

Kembali bertugas

'lama bercuti' + 'pergi rumah mak mentua' + 'bertunang ker' + 'gi jalan rumah si dia'

bangang punya soalan!!! aku nak bercuti mana pun, apa aku heran. tak kacau duit korang pun. ikut suka lah, aku nak beraya dengan siapa. cuti raya seminggu jer.....cuti aku banyak. semalam pun ada dah mula kerja. untuk tahun ini, total cuti aku masih ada lebih daripada 60 hari lagi.

tak ader lah aku kesah, ko suruh org lain punch card sebeb nak balik awal. tak aku heran pun, pergi klinik ambil ubat, then minta MC. dok opis sembang2 hal itu, hal ini, macam tak der kerja. bila suruh buat kerja, jawab 'aku tak pernah buatlah yang ini' atau 'dulu tak kena buat pun' atau 'kenapa aku kena buat'
benggong betul. hampeh!!!!
jangan sampai aku menyepak atau sepak muka sudah lah.
hal aku, aku punya pasal.
ini kisah orang dengki orang. kepada orang yang tak tahu cerita apa, jangan dok memandai buat kenyataan itu, kenyataan ini. nak bawa mulut gi cerita kat orang itu, orang sini, sila kan.


Hari ini tanggal 8 Oktober 2008, Majlis Sambutan Raya Peringkat Jabatan Perdana Menteri diadakan. Banyak gerai yang dibuka mewakili jabatan-jabatan/agensi dibawah JPM.
Yang dibawah ini menu yang Alam paling suka. Mee Rebus...




Posted by Picasa

4 comments:

Nad Eusoff said...

mee rebus sodapppp la bro!

6ky Angel said...

byk cuti..nk bw ke pencen ker? heheheh..sedekah skit..

MnM said...

Alahai... rindu aku open house JPM.. tetiap tahun tak miss, walaupun basah kuyup..

tahun nih aisiyu buat nasik ayam lagik ka ?

Hang tapau sket , pastuh poslaju ke US bleh ka ? heheh

shah said...

tak jemput pon