30 March 2007

Koleksi "Senyuman"

Tema "Senyuman" mengisi ruangan Jummat pada hari ini. Sesungguhnya, senyuman yang dilontarkan mencerminkan keperibadian diri. Mari kita senyum tapi senyuman itu biarlah bertempat. Nanti ada yang perasan.....





Koleksi "Senyuman"










29 March 2007

email....

Received email from my friend...... Jom baca



28 March 2007

Ganu Kita...


Ganu kita....

Lama juga dah tak Terengganu. Kali terakhir last year masa Zali kawin. Biler lagi nak kesana. Kalau boleh esok pun nak pergi. Tapi waktu kerja. Mungkin boleh ambil filght pagi then petang balik. Jumpa kejap, borak-borak, bincang-bincang cukuplah. Emmmm....bilakah tarikh yang terbaik? Sempat ker jumpa? Bermacam soalan yang terfikir.

Ingat lagi, boleh makan kopok lekor dan sata. Ari tu makan sata di area dekat dengan INTAN Terangganu. Itulah first time Alam makan sata. Tak pernah rasa seumur hidup. Ingat lagi Kak Ju kata "Ko rasalah, makan panas-panas sedap ni". Terliur air lidah bila teringat nak makan sata. Bila lah boleh rasa.

Kalau gie sana juga, boleh jumpa pakcik disana. Ari tu jumpa kejap ajer ditempat penginapannya. Entahlah, dia ingat lagi atau tak.

Apa-apa pun Alam semak jadual nak kesana. Semenjak 3 hari yang lepas, Alam dah mula giat mulakan aktiviti yang ditangguh gara-gara perkara lain. Apa perkara itu...he he he he.....'Biarlah Rahsia".

Disebalik DELL

He he he....apa disebalik DELL yang berwarna hitam.

Kisah Lori Cik Lin

Cik Lin, sempat Alam mengambarkan LORI yang terfikir semasa sesi rehat semalam. Ok tak Cik Lin? He he he he....

Kenali Putrajaya

Jom kenali Wisma Tani. Kompleks pejabat Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani di Putrajaya.



27 March 2007

Lor...iskkkk

Siapa punya angkara nih? Aduh....pakcik, makcik....apa nih

Siapa yang guna...aduh

Kesian lah saya nih

Crita-crita Lawak

Masa tengah training tadi....Cik Lin kata
"Ko tukar ler keta ko". Kemudian Poji pun kata "Dari tukar keta, baik aku beli lori burger". Satu kelas ketawa.....hi hi hi. "Pesal ko nak beli lori". Ini sebabnya...

1. Kalau ader Jom Heboh...boleh jual burger. Emm, duit masuk lah
2. Kalau tanah runtuh "LAGI"...boleh jadi lori sewa. Emm, duit masuk lah
3. Kalau Cik Lin kena emergency....boleh bawa ke hospital. Emmm, duit tak masuk lah, tapi kebajikan
4. Kalau tak mampu bayar sewa rumah....boleh tinggal dalam itu.

Apa-apa pun, sayangilah kereta anda. Alam sayang juga Orange.

Kita....

Jom Belajar Drupal...

Seronok juga belajar Drupal ni, he he he he
Nak kata terror atau tak biasa ajer. May be ini knowledge baru untuk Alam belajar dalam minggu ini. Insyallah diberi kekuatan oleh Allah untuk terus belajar. Jom belajar Drupal...

Tup tap tup tap....terfikir nak gi bercuti diluar negara. Dulu di Indonesia sahaja, Thailand, semua dekat-dekat. Kali ni teringin nak ke tempat jauh. Biasalah, gaji kecil, kenalah kumpul sikit-sikit...lama-lama jadi bukit. Teringan uncle KC bertugas di Jakarta minggu ini. Pa khabar om KC disana?

Teringin nak ke Korea.....teringin sangat. He he he he

DRUPAL...

Drupal is a free modular content management framework, content management system and blogging engine which was originally written by Dries Buytaert as a bulletin board system. Today, it is used by many high-traffic websites, including The Onion, Spread Firefox (CivicSpace, see below), Ourmedia, KernelTrap, and the Defective by Design campaign. It is particularly popular for building online communities, and has the tag line "Community plumbing". Drupal is written in PHP. As of January 29, 2007, the current version was 5.1.

Meaning of Drupal

Drupal is an English transliteration of the Dutch word “druppel” which means “drop” (as in, “a drop of water”). The name was taken from the now defunct Drop.org website, whose code slowly evolved into Drupal. Dries wanted to call the site “dorp” (Dutch for “village”, referring to its community aspects), but made a typo when checking the domain name and thought it sounded better. The project was started in 2000.

26 March 2007

sungguh tak sangka pada hari ni

sungguh tak sangka pada hari ni
datang ajer waktu pagi, pelik semacam
kenapa lampu hanya separuh sahaja dipasang
sungguh tak sangka pada hari ni
adakah WakBo datang lambat
mustahil, ini bukanlah cuti sekolah

sungguh tak sangka pada hari ni
datang sahaja waktu pagi
meja berselerak, tapi aku tahu siapa punya angkara
nak pinjam barang gunalah sahaja
tapi janganlah selerakkan

sungguh tak sangka pada hari ni
satu frame besar dibawa oleh Pn. Nordina
tima kasih Puan kerana membeli di Ikea
cukup untuk dilakarkan satu potret disitu

sungguh tak sangka pada hari ni
potret yang hendak diframekan itu
tidak begitu cantik sebagaimana yang diimpikan

sungguh tak sangka pada hari ni
semua makanan yang disediakan "Nasi Lemak Sambal Ikan Bilis"
dari yang dibelanja oleh Hussien sehinggalah menu sesi training sampailah ke meeting

ssungguh tak sangka pada hari ni
tetiba satu perasaan lain muncul
apakah itu.....adakah aku sakit lagi
aku berehat seketika sambil mendengar lagu

sungguh tak sangka pada hari ni
satu panggilan telefon aku terima
tentang SMS semalam
aku tak menjangkakan sebegitu 'kilat' bersabung diangkasa
maafkan aku... tak jangka sebegitu

sungguh tak sangka pada hari ni
potret yang ingin diframekan itu berjaya dicetak
setelah pelbagai contoh dicetak
terima kasih Poji & Pn Nordina

sungguh tak sangka pada hari ni
tetiba frame gambar pecah....
selepas sahaja aku menerima panggilan telefon itu

sungguh tak sangka pada hari ni
aku terus bergegas ke kedai untuk dibaki
alhamdulilah, berjaya juga

sungguh tak sangka pada hari ni
kedai bunga yang di'war-war'kan bagus oleh stesen tv
sungguh "Bangang" dan "Bodoh"
harga jambangan bunga pun ta tahu
lokasi kedainya begitu popular di Putrajaya ini

sungguh tak sangka pada hari ni
potret, bunga dan kad berjaya dihantar pada empunya
sungguh panjang perjalanan
onak dan duri yang ditempuhi

sungguh tak sangka pada hari ni
aku bersyukur pada Illahi
aku bertekat sambung semula satu kelas
gara-gara "seseorang yang gila"
2 bulan aku berhenti
aku membayar yurannya tadi

sungguh tak sangka pada hari ni
aku serba salah pada seseorang
maafkan aku .....
tak tenang hati ini...

sungguh tak sangka pada hari ni
aku berjaya membantu "Yati sekeluarga" balik ke Sabah
maafkan aku sahabat menggunakan 47.5
cross division untuk membantu insan ini
aku doakan Pn Yati sempat berjumpa ayahandanya yang sakit tenat

sungguh tak sangka pada hari ni
malam ini sungguh aku tak berselera nak makan
aku ke restoran kegemaran aku
tapi aku hanya minum sahaja

sungguh tak sangka pada hari ni
aku lepak disini seketika
aku menanti hari esok yang terbaik
itu doaku

aku, dirimu, dirinya....

Tak ada yang harus kita sesali
Semua indah yang pernah kita alami
Meskipun terbatas dan tak mungkin terikat janji abadi


Aku , dirimu , dirinya
Tak akan pernah mengerti tentang suratan
Aku , dirimu , dirinya
Tak resah bila sadari Cinta takkan salah
Andai waktu bisa kita putar kembali
Jalinan cerita mungkin tak begini


Aku , dirimu , dirinya
Tak akan pernah mengerti tentang suratan
Aku , dirimu , dirinya
Tak resah bila sadari
Cinta takkan salah
Meskipun terbatas saling pandang
Dan tak akan lebih lagi


Aku , dirimu , dirinya
Tak akan pernah mengerti tentang suratan

Aku , dirimu , dirinya
Tak resah bila sadari
Cinta takkan salah
... Tentang suratan
Dia untukmu adanya
Tak akan aku sesali
Cinta takkan salah

Aku, Dirimu, Dirinya...

21 March 2007

Sinar....

Frienship creates memories that stay not for a while, but for eternity. Thanks for being my friend.

Cuba teka..

ah ha...cuba teka gambar apa tuh? He he he he....

19 March 2007

Almadulilah.....

Alhamdulilah....semuanya selesai pada hari ini. Berjaya laksanakan yang terbaik. Terima kasih semua.

Lagi cerita Alhamdulilah di http://azliminazman.wordpress.com/2007/03/19/alhamdulilah/

Gunting....gunting...gunting....

Rambutku......

Gunting-gunting di http://azliminazman.wordpress.com/2007/03/19/potong-gunting-yang-mana-satu/

TQ Bro...

Alam nak ucapkan tima kasih bro sebab kasi Tshirt. Tak jangka, mula2 dapat bungkusan.

Bukak ajer kotak tu, ubat ker yang dihantar.....konfius...
Rupanya, sehelai Tshirt. He he he
Tengkiew brother.

17 March 2007

Man On Stage....

Hari rabu yang lepas, Alam berkesempatan menonton Harith Iskander menyampikan cerita-cerita lawak di The Actor's Studio. Best jugak. First time gi tengok. He he he he


13 March 2007

Awan Biru

Awan biru menghiasi petang di Putrajaya. Suasana indah membuatkan hati ini tenang. Terkenang sesuatu......


12 March 2007

Cuba...

Cuba banyangkan kalau hidup anda tanpa peralatan yang selalu anda gunakan....Tinggalkan handphone, camera, mp4 player, notebook dan sebagainya. Tentu anda tidak akan duduk dengan selesa ...tapi anda boleh mencuba. Jom jalan-jalan....


09 March 2007

yang mana satu?


yang mana satu? emmm...masa sarapan pagi ini, Ati bertanya "umoq hang berapa". Alam pun menjawab " dah 27". "Nie dah patutu kawin", Zara berkata. Aduh....bila dah masuk tahun 2007, ramai yang bertanya, biler nak buat kenduri kawin. Oh.....pening nak menjawab. Calon2nya tiada lagi. Alam masih lagi single lah. Susah sebenarnya nak memilih wanita untuk menjadi isteri. Kawin bukan sehari, tapi seumor hidup. Alam pun minta Zara dan Ati me'rekomen' aweks jika ada pada Alam. He he he .....